« terug naar vorige pagina

Nieuws

Nieuwe doktersassistente en Jacqueline beter
19 februari 2020

Het is u wellicht al opgevallen dat we sinds januari dit jaar een nieuwe doktersassistente hebben die werkzaam is op de vrijdagen. Muna Sharif is ons team komen versterken en heeft net de opleiding tot doktersassistente afgerond. Een groot deel van haar opleiding heeft ze doorlopen in de hectiek van de grote stad Den Haag en nu wil ze zich verder ontwikkelen bij ons in de praktijk. We zijn daar natuurlijk erg blij mee.
Verder kunnen we melden dat Jacqueline de Munck sinds begin dit jaar weer werkzaam is na enige tijd ziek te zijn geweest. U kon in deze periode bij Laura terecht, maar nu dus ook weer bij Jacqueline.


Laura vanaf nu officieel POH
22 december 2019

Afgelopen vrijdag heeft Laura van Ispelen de opleiding tot POH (praktijk ondersteuner huisartsenzorg) afgerond. In Rotterdam tekende ze onder toeziend oog van bijna alle Lindehoeve collega’s haar diploma. Na enkele jaren bij ons gewerkt te hebben als doktersassistente, startte Laura 2 jaar geleden met de opleiding tot POH. Na een pittige studie met avonduren in de boeken, naast haar werk op de Lindehoeve, heeft ze de studie nu dan eindelijk afgerond. Ze zal werkzaam blijven als doktersassistente, maar ook 3 dagen als POH werkzaam zijn en zo de chronische zorg leveren voor onze patiënten met bijvoorbeeld astma/copd, hartfalen, hypertensie, hart- en vaatziekten, kwetsbare ouderen etc. De studie wist ze zelfs af te ronden met enkele 9’s! We zijn erg trots op Laura en weten zeker dat ze als POH een versterking voor de praktijk is!

Laura ondertekent haar POH diploma

 


Vroege vogel spreekuur op maandagen
14 december 2019

Vanaf 2020 kunt u bij ons op de maandagen een uur eerder terecht. De praktijk zal vanaf 07:00 uur geopend zijn, waardoor u een uur eerder dan voorheen welkom bent. De huisartsen zullen om toerbeurt op de maandagen aanwezig zijn.
Handig als u een keer voor het werk of het naar school brengen van de kinderen bij de huisarts langs wilt kunnen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk.


Griep vaccinatie 19 november
3 oktober 2019

De griep periode staat weer voor de deur en dat betekent tijd voor de griepvaccinatie. Binnenkort valt de uitnodiging bij de patiënten die in aanmerking komen op de mat. Vergeet niet deze uitnodiging mee te nemen.

Datum: dinsdag 19 november 2019
Tijd: 16:00 – 18:00 uur
Plaats: huisartspraktijk ‘de Lindehoeve’

De griepprik is voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. De griepprik is bedoeld voor de volgende risicogroepen:

– mensen van 60 jaar en ouder

– mensen met een hart- of vaatziekte

– mensen met een longziekte (bijvoorbeeld astma of COPD)

– mensen met diabetes mellitus

– mensen met een nierziekte

– mensen met verminderde weerstand door een ziekte of door een medische behandeling.

 

Voor meer informatie zie: RIVM

 


Nieuw telefoonnummer Huisartsenpost Rijnmond
18 juli 2019

Met ingang van heden is het telefoonnummer van de huisartsenpost gewijzigd naar: 088-4274700 (lokaal tarief).

Het oude 0900-nummer zal in komende periode komen te vervallen. Geadviseerd wordt het nieuwe nummer op te slaan in uw telefoon/telefoonboek.

Bij de huisartsenpost kunt u terecht voor medische spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. De triagist van de huisartsenpost zal u telefonisch te woord staan en samen met u kijken of beoordeling middels een consult of visite noodzakelijk is of uw telefonisch adviseren.

Op de site van de huisartsenpost staat een handig hulpmiddel om zelf al te kijken wat er nodig is: Huisartsenposten Rijnland

 


 

Afwezigheid Jacqueline de Munck
26 april 2019

De komende periode zal Jacqueline de Munck, onze praktijkondersteuner somatiek, afwezig zijn in verband met klachten van haar handen en polsen. De werkzaamheden van Jacqueline zullen in deze periode zoveel mogelijk worden overgenomen door Laura van Ispelen en Randa Sbaa. Ook kan het zijn dat jaarcontroles bij uw huisarts worden in gepland in plaats van de praktijkondersteuner. We rekenen op uw begrip en wensen Jacqueline een spoedig en goed herstel toe!

 


Nieuwe medewerkers
6 april 2019

Het is u wellicht opgevallen dat er in de afgelopen maanden een aantal nieuwe medewerkers rondlopen in de Lindehoeve. Tijd om ze aan u voor te stellen.

Ellen Lohmann
Sinds het vertrek van Rob de Vries was er behoefte aan versterking van het huisartsen team. Ellen Lohmann is sinds begin dit jaar op de woensdagen werkzaam in de Lindehoeve als waarnemend huisarts. Wellicht voor velen een bekend gezicht aangezien ze haar opleiding tot huisarts in december 2016 bij ons heeft afgerond. Ze doet net als de andere huisartsen spreekuur, visites en telefonisch/e-mail consulten.

Paula Breeman
Paula werkt als POH GGZ (praktijkondersteuner voor psychologische zorg) op de dinsdagen in de Lindehoeve. Haar werk betreft de behandeling van mensen met psychische klachten binnen de huisartsenpraktijk. Al enkele jaren werkt Pauline Boersma als POH GGZ in onze praktijk en nu komt Paula ons versterken. U kunt bij haar terecht na doorverwijzing van de huisarts. De zorg die door de POH GGZ wordt geleverd valt binnen het budget voor huisartsenzorg en gaat zodoende niet van uw eigen risico af.

Randa Sbaa
Binnen de praktijk was al langere tijd behoefte aan ondersteuning voor de zorg door de POH somatiek (praktijkondersteuner voor chronische ziekten). Jacqueline de Munck doet dit werk al vele jaren en sinds februari is Randa op de vrijdagen werkzaam als POH somatiek. Ze doet voornamelijk longfunctieonderzoeken en de jaarlijkse controles voor patiënten met astma / COPD. Verder ondersteunt ze waar nodig Jacqueline, bijvoorbeeld bij het CVRM spreekuur (hart- en vaatziekten preventie).

Door van Dijk
Per 1 maart beschikt de praktijk over een nieuwe huisarts in opleiding vanuit het LUMC. Door is 27 jaar en heeft haar geneeskunde studie in Leiden afgerond. Ze is dit jaar begonnen met haar opleiding tot huisarts en zal bij ons haar eerste jaar werken. Voor haar opleiding heeft ze werkervaring opgedaan bij de Spoedeisende Hulp, Interne geneeskunde en Cardiologie in het Groene Hart ziekenhuis. Ze heeft daar al veel kunnen leren wat haar tijdens de opleiding tot huisarts goed van pas zal komen.


Afscheid Rob de Vries
21 december 2018

Na meer dan 25 jaar als huisarts gewerkt te hebben is Rob de Vries gisteren gestopt als huisarts in de Lindehoeve. In de middag werd een afscheidsborrel gegeven waar patiënten massaal op af kwamen.

Door zijn lange carrière als huisarts in de Lindehoeve is hij voor velen het gezicht van de Lindehoeve geworden. Op de borrel was duidelijk dat een grote groep patiënten erg op hem gesteld is.

Vanaf volgend jaar gaat Rob een nieuwe uitdaging aan en zal zich gaan richten op de ontwikkelingen rondom de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en uitwisseling van medische gegevens tussen applicaties.. De praktijk en patiënten zullen hem natuurlijk erg gaan missen. Rob bedankt!

Christiaan Smeenk zal Rob de Vries gaan opvolgen als huisarts. Hij is al enkele jaren werkzaam in de Lindehoeve en heeft hier tevens een deel van zijn opleiding doorlopen.

 


Griepvaccinatie 2018
13 oktober 2018

De jaarlijkse griepvaccinatie voor iedereen van 60 jaar en ouder en/of mensen met een medische indicatie zal plaatsvinden op: DINSDAG 30 oktober van 16 tot 18 uur in Gezondheidscentrum De Lindehoeve.

 


Onderhoud MijnGezondheid.net
26 december 2017

Op 3 januari 2018 is wegens onderhoud van de server MijnGezondheid.net niet beschikbaar. Het is op deze dag niet mogelijk om online afspraken te maken en/ of herhaalmedicatie te bestellen. Uiteraard kunt u dit wel via telefoonnummer: 0715613032.

 


VERANDERING van HUISARTSENDIENST voor avond, nacht en weekendhulp
2 december 2016

Geachte mevrouw, mijnheer,
Per 1 januari 2017 zullen de huisartsen van Voorschoten aangesloten zijn bij de Samenwerkende Huisartsendienst Rijnland (SHR).
Dit betekent dat de inwoners van Voorschoten voor spoedeisende huisartsenzorg terecht kunnen bij de huisartsenposten in het LUMC of het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp.
Zie: anw-zorg.  For english: anw-zorg-eng.

Met vriendelijke groet,
H.Lion (Hester), H. van den Hurk (Riky) en R. de Vries (Rob), huisartsen

 


Nieuwe huisarts in opleiding
2 december 2016

Per 01 december 2017 zal Charlotte Gijsbers werkzaam zijn in onze praktijk als huisarts in opleiding. Zij zal werkzaam zijn onder supervisie van Hester Lion en Rob de Vries.

De duur van haar stage bedraagt 5 maanden.

Alle voorkomende huisartsgeneeskundige handelingen en verrichtingen kunnen door Charlotte uitgevoerd worden. Uiteraard blijft er de mogelijkheid bestaan uw eigen huisarts te raadplegen

 


Praktijkondersteuner GGZ
11 december 2015

Per 01 december 2015 is Pauline Boersma werkzaam als praktijkondersteuner GGZ.