« terug naar vorige pagina

Nieuws

Door van Dijk gaat elders werken, huisarts Amy Smith komt de Lindehoeve versterken
16 december 2023

Het afgelopen jaar heeft Door van Dijk de taken van Riky van den Hurk overgenomen in de praktijk. Dokter van Dijk heeft recent echter besloten om in een andere regio als huisarts te gaan werken, met als doel daar een eigen praktijk te gaan starten. In de regio waar ze nu gaat werken is een groot tekort aan huisartsen, waarbij patiënten momenteel geen huisarts hebben. In dat licht is het fijn dat dokter van Dijk de handschoen wil oppakken en zelf als praktijkhouder verder gaat.

Vanaf volgend jaar zal Ellen Lohmann, al lange tijd aan de praktijk verbonden als huisarts, meer komen werken. Voor de maandag en vrijdag hebben we een nieuwe enthousiaste huisarts gevonden, Amy Smith. Op deze manier kunnen we de continuïteit en kwaliteit van zorg voor onze patiënten blijven garanderen.

Huisarts Smith stelt zich graag voor:

“Vanaf februari zal ik op maandag en vrijdag aanwezig zijn als waarnemend huisarts. Ik ben 35 jaar en sinds 2 jaar huisarts in de regio Den Haag/Leiden. Mijn specialisaties zijn dermatologie, ‘kleine verrichtingen’ zoals huidplekjes weghalen, en interne geneeskunde.
Momenteel woon ik nog in Den Haag, maar in april ga ik naar Voorschoten verhuizen. Dan woon ik op 5 minuten van de praktijk, dat lijkt me heerlijk! Buiten mijn werk breng ik graag tijd door met mijn man en zoontje van 1,5 jaar. We zijn graag op het water aan het varen of – mijn man en ik dan – onder water om te duiken. Ik ben ook graag bezig in de tuin en ons nieuwe huis heeft daar straks gelukkig alle mogelijkheden toe.”

Amy Smith, nieuwe huisarts in de Lindehoeve


Laura van Ispelen verlaat de Lindehoeve
17 november 2023

Bericht van onze praktijkondersteuner somatiek Laura van Ispelen:

Beste Allemaal,

 

Na 9 jaar met plezier te hebben gewerkt neem ik nu afscheid van de Lindehoeve. Ik heb een nieuwe uitdaging gevonden bij een huisartsenpraktijk in Leiden waar ik in januari 2024 ga beginnen als leidinggevend doktersassistente.

Ik wil iedereen bedanken voor de afgelopen jaren. De mooie, ontroerende en leuke momenten die we aan de telefoon of in de spreekkamer hebben meegemaakt.  Hopelijk komen we elkaar nog eens tegen met de paardenmarkt of koningsdag.

 

Lieve groet,

Laura

Binnen de praktijk hebben we met Jacqueline Bos inmiddels een zeer ervaren praktijkondersteuner. Dat geeft voldoende ruimte om onze chronische zorg goed voort te zetten na het vertrek van Laura.


Vacature praktijkondersteuner somatiek (update: ingevuld)
8 februari 2023

Recent heeft onze praktijkondersteuner Yvonne Sewrajsing aangegeven te stoppen in de Lindehoeve. Met veel plezier en inzet heeft ze de afgelopen periode bij ons gewerkt. Om haar vertrek op te kunnen vangen gaan we opzoek naar een nieuwe praktijkondersteuner die samen met Laura van Ispelen de chronische zorg voor onze patiënten kan verzorgen.

Vacature praktijkondersteuner somatiek 16-32 uur per week

Huisartspraktijk de Lindehoeve in Voorschoten zoekt per 1 april 2023 een extra POH somatiek om ons team te versterken voor 16-32 uur per week. Je werkt samen met onze ervaren POH somatiek.

Wie zoeken wij?

Wij hebben een vacature voor een gemotiveerde en zelfstandig werkende POH somatiek (m/v) voor 16-32 uur per week. Je hebt de opleiding praktijkondersteuner afgerond of gaat die binnenkort afronden. Als praktijkondersteuner somatiek houd je je voornamelijk bezig met het begeleiden van patiënten met een chronische aandoening, zoals diabetes, COPD/astma, patiënten met (een risico op) hart- en vaatziekten, stoppen met roken begeleiding en kwetsbare ouderen.

Je bent betrokken, betrouwbaar en bereid samen te werken.

Wie zijn wij?

Huisartspraktijk de Lindehoeve is een moderne huisartspraktijk in Voorschoten gevestigd in een karakteristieke boerderij. De patiëntenpopulatie is prettig om mee te werken. Je werkt in een goed georganiseerde praktijk met een gezellig en enthousiast team van vier doktersassistentes, één POH somatiek, twee POH’s GGZ, een waarnemend huisarts, een huisarts in opleiding en twee praktijkhoudende huisartsen.

We leveren met elkaar de kwalitatief hoogwaardige patiënten zorg en vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft zich te ontwikkelen.

We zijn NHG geaccrediteerd. Voor de chronische ketenzorg zijn we aangesloten bij Rijn & Duin met goed georganiseerde ketenzorgprogramma’s, ondersteuning en onderlinge samenwerking voor praktijkondersteuners.

Wat bieden we?

Een baan in een fijne werkomgeving met leuke collega’s. Gedeelde verantwoordelijkheid en zorg met ervaren collega praktijkondersteuner en laagdrempelig overleg mogelijk met huisartsen.

De praktijk ligt in verstedelijkt platteland en is goed bereikbaar.

Voor de arbeidsvoorwaarden wordt de CAO huisartsenzorg aangehouden en over het salaris kan onderhandeld worden. Als extra’s hebben we jaarlijks leuke praktijk uitjes, een kerstpakket, verjaardagskado’s en bieden mogelijkheid tot nascholing

Op onze website www.huisartslindehoeve.nl krijg je een eerste indruk.

Je kunt je sollicitatie richten aan:

Christiaan Smeenk, huisarts

c.smeenk@huisartslindehoeve.nl
Vragen? Bel gerust: 071-5613032


Academische huisartspraktijk de Lindehoeve
12 december 2022

Afgelopen week heeft huisartspraktijk de Lindehoeve het predicaat ‘academische huisartspraktijk’ ontvangen. Vanuit het LUMC was Dennis Mook – Kanamori naar Voorschoten gekomen om een bijbehorende kleine ceremonie het predicaat te overhandigen aan huisarts Christiaan Smeenk. Een academische huisartspraktijk werkt samen met het LUMC op het gebied van opleiden en wetenschappelijk onderzoek. Huisartspraktijk is de eerste praktijk in Voorschoten die zich academisch mag noemen en de zevende in de regio Leiden – Den Haag.

 


Riky van den Hurk stopt als huisarts
9 november 2022

Per 1-1-2023 stopt Riky van den Hurk als huisarts in de Lindehoeve.
De praktijk wordt voortgezet door de huisartsen Hester Lion en Christiaan Smeenk.
Zij krijgen daarbij ondersteuning van de  waarnemend huisartsen Door van Dijk en Ellen Lohmann en natuurlijk de assistentes en de praktijkondersteuners.
 

Vacature doktersassistente
16 oktober 2022

Momenteel zijn we voor de praktijk opzoek naar versterking van ons team. Ben jij of ken jij iemand die op zoek is naar een leuke baan als doktersassistente in een gezellig team? Ben je betrokken, betrouwbaar en bereid om samen met ons goede zorg te leveren? Laat het dan weten! Stuur een mail naar praktijk@huisartslindehoeve.nl of laat je gegevens achter bij de balie.

vacature
Vacature doktersassistente

 


Huisartsen in actie
22 juni 2022

Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg
Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:
– meer tijd hebben voor onze patiënten;

– minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

– betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;

– dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk die dag gesloten. Voor spoedgevallen zijn we wel bereikbaar.

Wilt u ons steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.


Vacature doktersassistente
19 februari 2022

Met ingang van april zijn we opzoek naar een enthousiaste, betrokken en leuke doktersassistent (m/v) om ons team te komen versterken. Anita van Roon heeft aangegeven te gaan stoppen in de Lindehoeve en zich volledig te gaan richten op haar werk als triagist bij huisartsenpost de Limes. We vinden het jammer dat ze gaat vertrekken, maar zijn blij met al de jaren dat ze met ons voor de patiënten heeft gezorgd.

Wie zoeken we?

We zoeken een doktersassistent(e) óf een doktersassistent(e) in opleiding die bezig is deze af te ronden voor 2-3 dagen per week. Je werkt in een goed georganiseerd en gezellig team en draagt bij aan kwalitatieve patiëntenzorg. Je bent betrokken, betrouwbaar en bereid samen te werken.

Wie zijn wij?

Wij zijn een moderne huisartspraktijk in Voorschoten gevestigd in een karakteristieke boerderij. We werken met een enthousiast team van drie doktersassistentes, twee praktijkondersteuners somatiek, twee praktijkondersteuners GGZ, een waarnemend huisarts, een huisarts in opleiding en drie praktijkhoudende huisartsen. We leveren met elkaar de best mogelijke zorg en vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft zich te ontwikkelen. Onze patiëntenpopulatie is prettig om mee te werken. We zijn NHG geaccrediteerd. De praktijk is gelegen op het verstedelijkte platteland en is goed bereikbaar. We bieden een baan in een fijne werkomgeving met leuke collega’s. Voor de arbeidsvoorwaarden wordt het CAO huisartsenzorg aangehouden en over het salaris kan onderhandeld worden.

Wat ga je doen?

De werkzaamheden bestaan uit telefonische triage, je bent het visitekaartje van de praktijk en zorgt voor de eerste opvang van de patiënten, administratieve ondersteuning, verwerken van de post en een assistente spreekuur. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan en mail met je CV naar praktijk@huisartslindehoeve.nl of bel voor meer informatie naar 071-5613032.


Laura kersverse moeder
19 februari 2022

Op 10 februari is onze praktijkondersteuner Laura van Ispelen bevallen van een prachtige zoon, Jens van Leeuwen. Moeder en kind maken het goed en genieten van de blauwe wolk. We wensen Laura en Erik veel geluk met hun zoon en zien Laura na haar zwangerschapsverlof weer fris en fruitig bij ons terug.

Jens


Nieuwe medewerkers
19 februari 2022

Sinds januari hebben we ons team kunnen versterken met Yvonne Sewrajsing en Bianca Schrok. Yvonne komt op de woensdag en donderdag bij ons werken als praktijkondersteuner somatiek. Patiënten kunnen bij haar terecht voor onder andere astma/COPD controle, hart- en vaatziekten en diabetes begeleiding. Ze neemt een deel van de taken van Laura van Ispelen over, die momenteel met zwangerschapsverlof is en vanaf mei minder zal gaan werken. Bianca komt ons team van doktersassistentes versterken. Verder komt Jacqueline de Munck als een mooie verrassing tijdens het verlof van Laura voor één dag per week terug als praktijkondersteuner. We zijn erg blij met Yvonne, Bianca en Jacqueline in ons team.

Yvonne Sewrajsing (praktijkondersteuner somatiek) stelt zich voor
Ik ben moeder van 2 lieve dochters en oma van een prachtige kleindochter en sinds mijn huwelijk
woonachtig in dit mooie dorp.
Mijn studie heb ik in Nijmegen en Leiden gevolgd en heb zeer ruime werkervaring in de
gezondheidszorg. Ik heb gewerkt in Amsterdam, Zoetermeer en Leiden.
Mijn hobby’s zijn: lezen, muziek, dansen en vooral reizen en genieten van het leven!
Per januari 2022 maak ik deel uit van het team de Lindehoeve.
Hiernaast ben ik ook werkzaam op de praktijk aan de Wijngaardenlaan.

Bianca Schrok (doktersassistente) stelt zich voor
Mijn naam is Bianca en sinds januari ben ik werkzaam als doktersassistente bij de Lindehoeve.
Wat ik erg leuk vind aan mijn werk als doktersassistente is het contact met verschillende mensen, aan de telefoon, aan de balie of op het spreekuur. Steeds is er een andere hulpvraag, en het is de uitdaging daar zo goed mogelijk gehoor aan te geven.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tennissen, om met mijn dochter, vriendinnen of vriend een leuke stad te bezoeken, een terrasje te pakken bij mooi weer, of lekker een stuk te wandelen.

Yvonne

Bianca

 

Yvonne Sewrajsing (links) en Bianca Schrok (rechts)

 


Griepvaccinatie 2021
24 september 2021 

Na een hectische periode waarin de nadruk heeft gelegen op de corona pandemie, volgt ook dit jaar weer de jaarlijkse griepvaccinatie zoals u van ons gewend bent. Na een mild verlopen griepseizoen afgelopen jaar, wordt er door experts een mogelijk heftigere griepgolf verwacht. Patiënten die in aanmerking komen voor griepvaccinatie krijgen hun oproep daarvoor in de laatste week van oktober. 

De griepvaccinatie is bedoeld om ernstige ziekte door de griep te voorkomen en is beschikbaar:

 • als u 60 jaar of ouder bent
 • als u een hart- of vaatziekte heeft die niet meer overgaat
 • als u een longziekte heeft, bijvoorbeeld astma of COPD
 • als u diabetes (suikerziekte) heeft
 • als u een nierziekte heeft
 • als u weinig afweer heeft door een ziekte, door een medische behandeling zoals chemotherapie, of door medicijnen die uw afweer verlagen

Vaccinatie data:
– woensdagavond 17 november voor patiënten geboren vanaf 1-1-1948 tot en met 31-12-1952: deze groep krijgt ook een oproep voor de pneumokokkenvaccinatie
– zaterdag 20 november griepvaccinatie

In verband met beperking van levering van griepvaccins bleek het helaas niet mogelijk de vaccinatiedatum eerder te plannen.

Voor meer informatie over de griepvaccinatie en welke patiënten in aanmerking komen zie: RIVM griepprik of Thuisarts


Afscheid Pauline Boersma (praktijk ondersteuner GGZ)
19 maart 2021 

Deze week hebben we afscheid genomen van Pauline Boersma. Pauline was sinds 2015 praktijk ondersteuner GGZ. Patiënten met psychische klachten konden bij haar terecht na verwijzing door de huisarts. Ze heeft met veel plezier de afgelopen jaren haar werk gedaan in de Lindehoeve. Voor haar was dit een mooi moment om een nieuwe uitdaging te zoeken. Deze heeft ze gevonden in Zoetermeer bij een zorg koepelorganisatie, waar ze zich meer zal kunnen ontwikkelen op het gebied van management en organisatie. We wensen haar daar natuurlijk veel succes!
Ruben Sanavro, als meer dan een jaar werkzaam als poh-ggz, zal haar werkzaamheden tijdelijk gedeeltelijk overnemen. We verwachten binnenkort een nieuwe poh-ggz te kunnen introduceren.

 


Huisartspraktijk de Lindehoeve opnieuw geaccrediteerd
8 januari 2021

Ondanks de bijzondere omstandigheden door de corona pandemie heeft onze praktijk in december een audit ondergaan voor de verlenging van onze NPA praktijk accreditatie. Sinds 2011 is de praktijk geaccrediteerd. We voldoen hiermee aan de eisen die worden gesteld aan huisartsenzorg. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat de praktijk goed is georganiseerd en zich blijft ontwikkelen om u de beste zorg te kunnen leveren.


Vertrek Jacqueline de Munck
1 december 2020

Bij deze willen we u erover inlichten dat Jacqueline, onze praktijkondersteuner, heeft besloten per 2021 te stoppen met haar werkzaamheden. We vinden het natuurlijk ontzettend jammer dat ze gaat stoppen, maar het is haar gegund om meer tijd te kunnen besteden aan haar hobby’s, waaronder haar recent geboren kleindochter. Door de corona situatie kunnen we Jacqueline momenteel niet het afscheid geven dat ze verdient. Waar we met het vertrek van Rob de Vries een afscheidsborrel konden geven, helaas is dat nu niet mogelijk. Hopelijk kunnen we hier op een later moment alsnog een invulling aan geven. We wensen oma Jacqueline veel geluk.

Onderstaand de afscheidsbrief van Jacqueline: 

Afscheidsbrief Jacqueline

 


Dreigend tekort griepvaccinaties
28 oktober 2020

Wellicht heeft u in de media al vernomen dat er een dreigend tekort is aan griepvaccinaties. Als gevolg van de corona pandemie is de vraag naar griepvaccins groter dan normaal. Dit betekent dat mensen tussen de 60 en 69 jaar die verder gezond zijn, worden opgeroepen af te zien van de griepprik, zodat er voldoende griepvaccins zijn voor de kwetsbare personen en 70-plussers.
Dit jaar hebben we voor onze patiënten het maximale aantal griepvaccinaties besteld. Dit betekent dat we 14% meer vaccins geleverd krijgen dan normaal. Dit zal mogelijk niet voldoende zijn om iedereen die reeds een uitnodiging heeft gehad te kunnen vaccineren. We verzoeken dan ook aan de gezonde 60-69 jarigen om voorlopig af te zien van de griepvaccinatie, zodat de kwetsbare groep in ieder geval gevaccineerd kan worden. Via onze website zullen we u op de hoogte brengen indien er vaccins over zijn en de mensen tussen de 60 en 69 jaar alsnog een griepprik kunnen halen.

Voor meer informatie zie: RIVM verdeling griepprik


Griepvaccinatie 2020: zaterdag 7 november
17 september 2020

De bladeren vallen weer van de bomen en de ‘R’ zit in de maand. Dit betekent dat het griepseizoen weer in aantocht is. U bent van ons gewend dat wij de griepvaccinatie verzorgen. Ook dit jaar doen we dit voor onze patiënten met een indicatie voor vaccinatie. Het gaat hierbij om iedereen boven de 60 jaar of patiënten met een verhoogd risico op ernstig beloop van de griep, zoals bij een aantal chronische ziekten (bijvoorbeeld suikerziekte, hart- en vaatziekten, longziekten, nierproblematiek).

Aangezien de wereld in de greep is van de corona pandemie is dit jaar de griepvaccinatie in de praktijk anders georganiseerd dan u gewend bent. Waar we normaal aan het eind van de middag doordeweeks vaccineren gaan we het dit jaar op zaterdag doen. Alle mensen met een indicatie krijgen hiervoor een oproep in oktober met een tijdsblok waarin ze verwacht worden op de praktijk. Dit om ervoor te kunnen zorgen dat er geen grote drukte ontstaat en de corona maatregelen kunnen worden gehandhaafd.

Samengevat:
– griepvaccinatie 7 november
– oproep voor mensen met indicatie volgt in oktober
– oproep in tijdsvakken i.v.m. corona
– houd 1,5 meter afstand en kom niet bij klachten passend bij corona zoals neusverkoudheid, koorts, hoesten, benauwdheid

Voor meer informatie over de griepvaccinatie zie Thuisarts


Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona?
5 mei 2020

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

 

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u uw in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel uw huisarts of zoek contact via internet of e-mail.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet wij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te (video)bellen met u. 

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn. Patiënten met een mogelijke of vastgestelde corona-infectie worden niet op de praktijk gezien maar (indien nodig) op de speciale corona spoedpost bij het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

 • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
 • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
 • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
 • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
 • Kom NIET naar de praktijk.

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost
5 mei 2020

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan
komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen
op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij
kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar
ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis
mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de
huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft
met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische
gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen
Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost?
U kunt dit op drie verschillende manieren doen.
 U vertelt uw keuze aan onze huisartsenpraktijk of
 U legt uw keuze online vast via http://volgjezorg.nl/toestemming

Meer informatie
U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website http://volgjezorg.nl/corona-opt.
Op http://volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het
beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

 


Invloed corona virus op de huisartspraktijk
14 maart 2020

Het zal u niet ontgaan zijn. De wereld is in de ban van de uitbraak van het corona-virus. Dit heeft ook invloed op de huisartspraktijk, waardoor zaken anders zullen lopen dan u van ons gewend bent. De komende tijd zal een toenemend aantal zieke patiënten zorg nodig hebben, alsmede mogelijk ook ziekte van personeel. De maatregelen die worden genomen hebben als doel zo goed mogelijk zorg te kunnen blijven bieden aan onze patiënten.

De belangrijkste zaken die u zult merken:
– uitstel van niet essentiële zorg, bijv. uitstrijkjes, chirurgische verrichting, jaar controles (astma/copd, hart- en vaatziekten, langer bestaande klachten)
– beperken van spreekuur capaciteit 
– meer telefonisch spreekuur
– meer visite tijd voor beoordeling corona verdachte patiënten
– beperken van niet medisch noodzakelijk visites
– geen longfunctie onderzoeken
– geen online afspraken, wel meer e-consulten mogelijk
– beperken van onnodig naar praktijk komen, bijvoorbeeld voor recepten of briefjes
– uitstellen van niet strict noodzakelijk bloedonderzoek

We hopen op uw begrip en medewerking, zodat we met zijn allen op een goede manier door deze hectische periode kunnen komen.

In de Voorschotense Krant verscheen reeds een artikel namens de Voorschotense huisartsen over de situatie: Nieuwe adviezen Voorschotense huisartsen


Nieuwe doktersassistente en Jacqueline beter
19 februari 2020

Het is u wellicht al opgevallen dat we sinds januari dit jaar een nieuwe doktersassistente hebben die werkzaam is op de vrijdagen. Muna Sharif is ons team komen versterken en heeft net de opleiding tot doktersassistente afgerond. Een groot deel van haar opleiding heeft ze doorlopen in de hectiek van de grote stad Den Haag en nu wil ze zich verder ontwikkelen bij ons in de praktijk. We zijn daar natuurlijk erg blij mee.
Verder kunnen we melden dat Jacqueline de Munck sinds begin dit jaar weer werkzaam is na enige tijd ziek te zijn geweest. U kon in deze periode bij Laura terecht, maar nu dus ook weer bij Jacqueline.


Laura vanaf nu officieel POH
22 december 2019

Afgelopen vrijdag heeft Laura van Ispelen de opleiding tot POH (praktijk ondersteuner huisartsenzorg) afgerond. In Rotterdam tekende ze onder toeziend oog van bijna alle Lindehoeve collega’s haar diploma. Na enkele jaren bij ons gewerkt te hebben als doktersassistente, startte Laura 2 jaar geleden met de opleiding tot POH. Na een pittige studie met avonduren in de boeken, naast haar werk op de Lindehoeve, heeft ze de studie nu dan eindelijk afgerond. Ze zal werkzaam blijven als doktersassistente, maar ook 3 dagen als POH werkzaam zijn en zo de chronische zorg leveren voor onze patiënten met bijvoorbeeld astma/copd, hartfalen, hypertensie, hart- en vaatziekten, kwetsbare ouderen etc. De studie wist ze zelfs af te ronden met enkele 9’s! We zijn erg trots op Laura en weten zeker dat ze als POH een versterking voor de praktijk is!

Laura ondertekent haar POH diploma

 


Vroege vogel spreekuur op maandagen
14 december 2019

Vanaf 2020 kunt u bij ons op de maandagen een uur eerder terecht. De praktijk zal vanaf 07:00 uur geopend zijn, waardoor u een uur eerder dan voorheen welkom bent. De huisartsen zullen om toerbeurt op de maandagen aanwezig zijn.
Handig als u een keer voor het werk of het naar school brengen van de kinderen bij de huisarts langs wilt kunnen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk.


Griep vaccinatie 19 november
3 oktober 2019

De griep periode staat weer voor de deur en dat betekent tijd voor de griepvaccinatie. Binnenkort valt de uitnodiging bij de patiënten die in aanmerking komen op de mat. Vergeet niet deze uitnodiging mee te nemen.

Datum: dinsdag 19 november 2019
Tijd: 16:00 – 18:00 uur
Plaats: huisartspraktijk ‘de Lindehoeve’

De griepprik is voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. De griepprik is bedoeld voor de volgende risicogroepen:

– mensen van 60 jaar en ouder

– mensen met een hart- of vaatziekte

– mensen met een longziekte (bijvoorbeeld astma of COPD)

– mensen met diabetes mellitus

– mensen met een nierziekte

– mensen met verminderde weerstand door een ziekte of door een medische behandeling.

 

Voor meer informatie zie: RIVM

 


Nieuw telefoonnummer Huisartsenpost Rijnmond
18 juli 2019

Met ingang van heden is het telefoonnummer van de huisartsenpost gewijzigd naar: 088-4274700 (lokaal tarief).

Het oude 0900-nummer zal in komende periode komen te vervallen. Geadviseerd wordt het nieuwe nummer op te slaan in uw telefoon/telefoonboek.

Bij de huisartsenpost kunt u terecht voor medische spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. De triagist van de huisartsenpost zal u telefonisch te woord staan en samen met u kijken of beoordeling middels een consult of visite noodzakelijk is of uw telefonisch adviseren.

Op de site van de huisartsenpost staat een handig hulpmiddel om zelf al te kijken wat er nodig is: Huisartsenposten Rijnland

 


 

Afwezigheid Jacqueline de Munck
26 april 2019

De komende periode zal Jacqueline de Munck, onze praktijkondersteuner somatiek, afwezig zijn in verband met klachten van haar handen en polsen. De werkzaamheden van Jacqueline zullen in deze periode zoveel mogelijk worden overgenomen door Laura van Ispelen en Randa Sbaa. Ook kan het zijn dat jaarcontroles bij uw huisarts worden in gepland in plaats van de praktijkondersteuner. We rekenen op uw begrip en wensen Jacqueline een spoedig en goed herstel toe!

 


Nieuwe medewerkers
6 april 2019

Het is u wellicht opgevallen dat er in de afgelopen maanden een aantal nieuwe medewerkers rondlopen in de Lindehoeve. Tijd om ze aan u voor te stellen.

Ellen Lohmann
Sinds het vertrek van Rob de Vries was er behoefte aan versterking van het huisartsen team. Ellen Lohmann is sinds begin dit jaar op de woensdagen werkzaam in de Lindehoeve als waarnemend huisarts. Wellicht voor velen een bekend gezicht aangezien ze haar opleiding tot huisarts in december 2016 bij ons heeft afgerond. Ze doet net als de andere huisartsen spreekuur, visites en telefonisch/e-mail consulten.

Paula Breeman
Paula werkt als POH GGZ (praktijkondersteuner voor psychologische zorg) op de dinsdagen in de Lindehoeve. Haar werk betreft de behandeling van mensen met psychische klachten binnen de huisartsenpraktijk. Al enkele jaren werkt Pauline Boersma als POH GGZ in onze praktijk en nu komt Paula ons versterken. U kunt bij haar terecht na doorverwijzing van de huisarts. De zorg die door de POH GGZ wordt geleverd valt binnen het budget voor huisartsenzorg en gaat zodoende niet van uw eigen risico af.

Randa Sbaa
Binnen de praktijk was al langere tijd behoefte aan ondersteuning voor de zorg door de POH somatiek (praktijkondersteuner voor chronische ziekten). Jacqueline de Munck doet dit werk al vele jaren en sinds februari is Randa op de vrijdagen werkzaam als POH somatiek. Ze doet voornamelijk longfunctieonderzoeken en de jaarlijkse controles voor patiënten met astma / COPD. Verder ondersteunt ze waar nodig Jacqueline, bijvoorbeeld bij het CVRM spreekuur (hart- en vaatziekten preventie).

Door van Dijk
Per 1 maart beschikt de praktijk over een nieuwe huisarts in opleiding vanuit het LUMC. Door is 27 jaar en heeft haar geneeskunde studie in Leiden afgerond. Ze is dit jaar begonnen met haar opleiding tot huisarts en zal bij ons haar eerste jaar werken. Voor haar opleiding heeft ze werkervaring opgedaan bij de Spoedeisende Hulp, Interne geneeskunde en Cardiologie in het Groene Hart ziekenhuis. Ze heeft daar al veel kunnen leren wat haar tijdens de opleiding tot huisarts goed van pas zal komen.


Afscheid Rob de Vries
21 december 2018

Na meer dan 25 jaar als huisarts gewerkt te hebben is Rob de Vries gisteren gestopt als huisarts in de Lindehoeve. In de middag werd een afscheidsborrel gegeven waar patiënten massaal op af kwamen.

Door zijn lange carrière als huisarts in de Lindehoeve is hij voor velen het gezicht van de Lindehoeve geworden. Op de borrel was duidelijk dat een grote groep patiënten erg op hem gesteld is.

Vanaf volgend jaar gaat Rob een nieuwe uitdaging aan en zal zich gaan richten op de ontwikkelingen rondom de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en uitwisseling van medische gegevens tussen applicaties.. De praktijk en patiënten zullen hem natuurlijk erg gaan missen. Rob bedankt!

Christiaan Smeenk zal Rob de Vries gaan opvolgen als huisarts. Hij is al enkele jaren werkzaam in de Lindehoeve en heeft hier tevens een deel van zijn opleiding doorlopen.