« terug naar vorige pagina

Nieuws

Griepvaccinatie 2020: zaterdag 7 november
17 september 2020

De bladeren vallen weer van de bomen en de ‘R’ zit in de maand. Dit betekent dat het griepseizoen weer in aantocht is. U bent van ons gewend dat wij de griepvaccinatie verzorgen. Ook dit jaar doen we dit voor onze patiënten met een indicatie voor vaccinatie. Het gaat hierbij om iedereen boven de 60 jaar of patiënten met een verhoogd risico op ernstig beloop van de griep, zoals bij een aantal chronische ziekten (bijvoorbeeld suikerziekte, hart- en vaatziekten, longziekten, nierproblematiek).

Aangezien de wereld in de greep is van de corona pandemie is dit jaar de griepvaccinatie in de praktijk anders georganiseerd dan u gewend bent. Waar we normaal aan het eind van de middag doordeweeks vaccineren gaan we het dit jaar op zaterdag doen. Alle mensen met een indicatie krijgen hiervoor een oproep in oktober met een tijdsblok waarin ze verwacht worden op de praktijk. Dit om ervoor te kunnen zorgen dat er geen grote drukte ontstaat en de corona maatregelen kunnen worden gehandhaafd.

Samengevat:
– griepvaccinatie 7 november
– oproep voor mensen met indicatie volgt in oktober
– oproep in tijdsvakken i.v.m. corona
– houd 1,5 meter afstand en kom niet bij klachten passend bij corona zoals neusverkoudheid, koorts, hoesten, benauwdheid

Voor meer informatie over de griepvaccinatie zie Thuisarts


Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona?
5 mei 2020

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

 

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u uw in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel uw huisarts of zoek contact via internet of e-mail.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet wij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te (video)bellen met u. 

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn. Patiënten met een mogelijke of vastgestelde corona-infectie worden niet op de praktijk gezien maar (indien nodig) op de speciale corona spoedpost bij het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

  • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
  • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
  • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
  • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
  • Kom NIET naar de praktijk.

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost
5 mei 2020

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan
komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen
op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij
kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar
ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis
mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de
huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft
met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische
gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen
Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost?
U kunt dit op drie verschillende manieren doen.
 U vertelt uw keuze aan onze huisartsenpraktijk of
 U legt uw keuze online vast via http://volgjezorg.nl/toestemming

Meer informatie
U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website http://volgjezorg.nl/corona-opt.
Op http://volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het
beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

 


Invloed corona virus op de huisartspraktijk
14 maart 2020

Het zal u niet ontgaan zijn. De wereld is in de ban van de uitbraak van het corona-virus. Dit heeft ook invloed op de huisartspraktijk, waardoor zaken anders zullen lopen dan u van ons gewend bent. De komende tijd zal een toenemend aantal zieke patiënten zorg nodig hebben, alsmede mogelijk ook ziekte van personeel. De maatregelen die worden genomen hebben als doel zo goed mogelijk zorg te kunnen blijven bieden aan onze patiënten.

De belangrijkste zaken die u zult merken:
– uitstel van niet essentiële zorg, bijv. uitstrijkjes, chirurgische verrichting, jaar controles (astma/copd, hart- en vaatziekten, langer bestaande klachten)
– beperken van spreekuur capaciteit 
– meer telefonisch spreekuur
– meer visite tijd voor beoordeling corona verdachte patiënten
– beperken van niet medisch noodzakelijk visites
– geen longfunctie onderzoeken
– geen online afspraken, wel meer e-consulten mogelijk
– beperken van onnodig naar praktijk komen, bijvoorbeeld voor recepten of briefjes
– uitstellen van niet strict noodzakelijk bloedonderzoek

We hopen op uw begrip en medewerking, zodat we met zijn allen op een goede manier door deze hectische periode kunnen komen.

In de Voorschotense Krant verscheen reeds een artikel namens de Voorschotense huisartsen over de situatie: Nieuwe adviezen Voorschotense huisartsen


Nieuwe doktersassistente en Jacqueline beter
19 februari 2020

Het is u wellicht al opgevallen dat we sinds januari dit jaar een nieuwe doktersassistente hebben die werkzaam is op de vrijdagen. Muna Sharif is ons team komen versterken en heeft net de opleiding tot doktersassistente afgerond. Een groot deel van haar opleiding heeft ze doorlopen in de hectiek van de grote stad Den Haag en nu wil ze zich verder ontwikkelen bij ons in de praktijk. We zijn daar natuurlijk erg blij mee.
Verder kunnen we melden dat Jacqueline de Munck sinds begin dit jaar weer werkzaam is na enige tijd ziek te zijn geweest. U kon in deze periode bij Laura terecht, maar nu dus ook weer bij Jacqueline.


Laura vanaf nu officieel POH
22 december 2019

Afgelopen vrijdag heeft Laura van Ispelen de opleiding tot POH (praktijk ondersteuner huisartsenzorg) afgerond. In Rotterdam tekende ze onder toeziend oog van bijna alle Lindehoeve collega’s haar diploma. Na enkele jaren bij ons gewerkt te hebben als doktersassistente, startte Laura 2 jaar geleden met de opleiding tot POH. Na een pittige studie met avonduren in de boeken, naast haar werk op de Lindehoeve, heeft ze de studie nu dan eindelijk afgerond. Ze zal werkzaam blijven als doktersassistente, maar ook 3 dagen als POH werkzaam zijn en zo de chronische zorg leveren voor onze patiënten met bijvoorbeeld astma/copd, hartfalen, hypertensie, hart- en vaatziekten, kwetsbare ouderen etc. De studie wist ze zelfs af te ronden met enkele 9’s! We zijn erg trots op Laura en weten zeker dat ze als POH een versterking voor de praktijk is!

Laura ondertekent haar POH diploma

 


Vroege vogel spreekuur op maandagen
14 december 2019

Vanaf 2020 kunt u bij ons op de maandagen een uur eerder terecht. De praktijk zal vanaf 07:00 uur geopend zijn, waardoor u een uur eerder dan voorheen welkom bent. De huisartsen zullen om toerbeurt op de maandagen aanwezig zijn.
Handig als u een keer voor het werk of het naar school brengen van de kinderen bij de huisarts langs wilt kunnen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk.


Griep vaccinatie 19 november
3 oktober 2019

De griep periode staat weer voor de deur en dat betekent tijd voor de griepvaccinatie. Binnenkort valt de uitnodiging bij de patiënten die in aanmerking komen op de mat. Vergeet niet deze uitnodiging mee te nemen.

Datum: dinsdag 19 november 2019
Tijd: 16:00 – 18:00 uur
Plaats: huisartspraktijk ‘de Lindehoeve’

De griepprik is voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. De griepprik is bedoeld voor de volgende risicogroepen:

– mensen van 60 jaar en ouder

– mensen met een hart- of vaatziekte

– mensen met een longziekte (bijvoorbeeld astma of COPD)

– mensen met diabetes mellitus

– mensen met een nierziekte

– mensen met verminderde weerstand door een ziekte of door een medische behandeling.

 

Voor meer informatie zie: RIVM

 


Nieuw telefoonnummer Huisartsenpost Rijnmond
18 juli 2019

Met ingang van heden is het telefoonnummer van de huisartsenpost gewijzigd naar: 088-4274700 (lokaal tarief).

Het oude 0900-nummer zal in komende periode komen te vervallen. Geadviseerd wordt het nieuwe nummer op te slaan in uw telefoon/telefoonboek.

Bij de huisartsenpost kunt u terecht voor medische spoedgevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. De triagist van de huisartsenpost zal u telefonisch te woord staan en samen met u kijken of beoordeling middels een consult of visite noodzakelijk is of uw telefonisch adviseren.

Op de site van de huisartsenpost staat een handig hulpmiddel om zelf al te kijken wat er nodig is: Huisartsenposten Rijnland

 


 

Afwezigheid Jacqueline de Munck
26 april 2019

De komende periode zal Jacqueline de Munck, onze praktijkondersteuner somatiek, afwezig zijn in verband met klachten van haar handen en polsen. De werkzaamheden van Jacqueline zullen in deze periode zoveel mogelijk worden overgenomen door Laura van Ispelen en Randa Sbaa. Ook kan het zijn dat jaarcontroles bij uw huisarts worden in gepland in plaats van de praktijkondersteuner. We rekenen op uw begrip en wensen Jacqueline een spoedig en goed herstel toe!

 


Nieuwe medewerkers
6 april 2019

Het is u wellicht opgevallen dat er in de afgelopen maanden een aantal nieuwe medewerkers rondlopen in de Lindehoeve. Tijd om ze aan u voor te stellen.

Ellen Lohmann
Sinds het vertrek van Rob de Vries was er behoefte aan versterking van het huisartsen team. Ellen Lohmann is sinds begin dit jaar op de woensdagen werkzaam in de Lindehoeve als waarnemend huisarts. Wellicht voor velen een bekend gezicht aangezien ze haar opleiding tot huisarts in december 2016 bij ons heeft afgerond. Ze doet net als de andere huisartsen spreekuur, visites en telefonisch/e-mail consulten.

Paula Breeman
Paula werkt als POH GGZ (praktijkondersteuner voor psychologische zorg) op de dinsdagen in de Lindehoeve. Haar werk betreft de behandeling van mensen met psychische klachten binnen de huisartsenpraktijk. Al enkele jaren werkt Pauline Boersma als POH GGZ in onze praktijk en nu komt Paula ons versterken. U kunt bij haar terecht na doorverwijzing van de huisarts. De zorg die door de POH GGZ wordt geleverd valt binnen het budget voor huisartsenzorg en gaat zodoende niet van uw eigen risico af.

Randa Sbaa
Binnen de praktijk was al langere tijd behoefte aan ondersteuning voor de zorg door de POH somatiek (praktijkondersteuner voor chronische ziekten). Jacqueline de Munck doet dit werk al vele jaren en sinds februari is Randa op de vrijdagen werkzaam als POH somatiek. Ze doet voornamelijk longfunctieonderzoeken en de jaarlijkse controles voor patiënten met astma / COPD. Verder ondersteunt ze waar nodig Jacqueline, bijvoorbeeld bij het CVRM spreekuur (hart- en vaatziekten preventie).

Door van Dijk
Per 1 maart beschikt de praktijk over een nieuwe huisarts in opleiding vanuit het LUMC. Door is 27 jaar en heeft haar geneeskunde studie in Leiden afgerond. Ze is dit jaar begonnen met haar opleiding tot huisarts en zal bij ons haar eerste jaar werken. Voor haar opleiding heeft ze werkervaring opgedaan bij de Spoedeisende Hulp, Interne geneeskunde en Cardiologie in het Groene Hart ziekenhuis. Ze heeft daar al veel kunnen leren wat haar tijdens de opleiding tot huisarts goed van pas zal komen.


Afscheid Rob de Vries
21 december 2018

Na meer dan 25 jaar als huisarts gewerkt te hebben is Rob de Vries gisteren gestopt als huisarts in de Lindehoeve. In de middag werd een afscheidsborrel gegeven waar patiënten massaal op af kwamen.

Door zijn lange carrière als huisarts in de Lindehoeve is hij voor velen het gezicht van de Lindehoeve geworden. Op de borrel was duidelijk dat een grote groep patiënten erg op hem gesteld is.

Vanaf volgend jaar gaat Rob een nieuwe uitdaging aan en zal zich gaan richten op de ontwikkelingen rondom de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en uitwisseling van medische gegevens tussen applicaties.. De praktijk en patiënten zullen hem natuurlijk erg gaan missen. Rob bedankt!

Christiaan Smeenk zal Rob de Vries gaan opvolgen als huisarts. Hij is al enkele jaren werkzaam in de Lindehoeve en heeft hier tevens een deel van zijn opleiding doorlopen.

 


Griepvaccinatie 2018
13 oktober 2018

De jaarlijkse griepvaccinatie voor iedereen van 60 jaar en ouder en/of mensen met een medische indicatie zal plaatsvinden op: DINSDAG 30 oktober van 16 tot 18 uur in Gezondheidscentrum De Lindehoeve.

 


Onderhoud MijnGezondheid.net
26 december 2017

Op 3 januari 2018 is wegens onderhoud van de server MijnGezondheid.net niet beschikbaar. Het is op deze dag niet mogelijk om online afspraken te maken en/ of herhaalmedicatie te bestellen. Uiteraard kunt u dit wel via telefoonnummer: 0715613032.

 


VERANDERING van HUISARTSENDIENST voor avond, nacht en weekendhulp
2 december 2016

Geachte mevrouw, mijnheer,
Per 1 januari 2017 zullen de huisartsen van Voorschoten aangesloten zijn bij de Samenwerkende Huisartsendienst Rijnland (SHR).
Dit betekent dat de inwoners van Voorschoten voor spoedeisende huisartsenzorg terecht kunnen bij de huisartsenposten in het LUMC of het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp.
Zie: anw-zorg.  For english: anw-zorg-eng.

Met vriendelijke groet,
H.Lion (Hester), H. van den Hurk (Riky) en R. de Vries (Rob), huisartsen

 


Nieuwe huisarts in opleiding
2 december 2016

Per 01 december 2017 zal Charlotte Gijsbers werkzaam zijn in onze praktijk als huisarts in opleiding. Zij zal werkzaam zijn onder supervisie van Hester Lion en Rob de Vries.

De duur van haar stage bedraagt 5 maanden.

Alle voorkomende huisartsgeneeskundige handelingen en verrichtingen kunnen door Charlotte uitgevoerd worden. Uiteraard blijft er de mogelijkheid bestaan uw eigen huisarts te raadplegen

 


Praktijkondersteuner GGZ
11 december 2015

Per 01 december 2015 is Pauline Boersma werkzaam als praktijkondersteuner GGZ.