« terug naar vorige pagina

Nieuws

Vacature doktersassistent(e)
25 mei 2024

Vacature doktersassistent(e) 16-32 uur per week

Huisartspraktijk de Lindehoeve in Voorschoten zoekt per direct een doktersassistent(e) ons team te versterken voor 16-32 uur per week. Je werkt samen met ons ervaren team en wordt directe collega van de drie doktersassistentes die al langere tijd bij ons werken.

Wie zoeken wij?

Wij hebben een vacature voor een gemotiveerde en zelfstandig doktersassistent(e) (m/v) voor 16-32 uur per week. Je hebt de opleiding doktersassistente afgerond of gaat die binnenkort afronden. Als doktersassistent(e) ben je de spil in de huisartspraktijk. Je bent het gezicht naar patiënten toe aan de balie en telefoon, ondersteunt de huisartsen bij het spreekuur, kan zelfstandig assistente spreekuur doen (bijv. wratten aanstippen, hechtingen verwijderen, uitstrijkjes maken, ecg maken, bloeddrukmetingen etc). Je werkt samen in een team met huisartsen, doktersassistentes, praktijkondersteuners en een huisarts in opleiding.

Je bent betrokken, betrouwbaar en bereid samen te werken.

Wie zijn wij?

Huisartspraktijk de Lindehoeve is een moderne huisartspraktijk in Voorschoten gevestigd in een karakteristieke boerderij. De patiëntenpopulatie is prettig om mee te werken. Je werkt in een goed georganiseerde praktijk met een gezellig en enthousiast team van drie doktersassistentes, één POH somatiek, twee POH’s GGZ, een waarnemend huisarts, een huisarts in opleiding en twee praktijkhoudende huisartsen.

We leveren met elkaar kwalitatief hoogwaardige patiënten zorg en vinden het belangrijk dat iedereen de ruimte heeft zich te ontwikkelen.

We zijn NHG geaccrediteerd. Voor de chronische ketenzorg zijn we aangesloten bij Rijn & Duin met goed georganiseerde ketenzorgprogramma’s, ondersteuning en onderlinge samenwerking. Binnen Voorschoten werken we prettig samen met andere huisartspraktijken, apotheken en andere zorgaanbieders.

Wat bieden we?

Een baan in een fijne werkomgeving met leuke collega’s. Gedeelde verantwoordelijkheid en zorg met ervaren doktersassistentes en laagdrempelig overleg mogelijk met huisartsen.

De praktijk ligt in verstedelijkt platteland en is goed bereikbaar.

Voor de arbeidsvoorwaarden wordt de CAO huisartsenzorg aangehouden. Als extra’s hebben we jaarlijks leuke praktijk uitjes, een kerstpakket, verjaardagskado’s en bieden mogelijkheid tot nascholing.

Op onze website www.huisartslindehoeve.nl krijg je een eerste indruk.

Je kunt je sollicitatie richten aan:

Christiaan Smeenk, huisarts

info@huisartslindehoeve.nl
Vragen? Bel gerust: 071-5613032


 

Door van Dijk gaat elders werken, huisarts Amy Smith komt de Lindehoeve versterken
16 december 2023

Het afgelopen jaar heeft Door van Dijk de taken van Riky van den Hurk overgenomen in de praktijk. Dokter van Dijk heeft recent echter besloten om in een andere regio als huisarts te gaan werken, met als doel daar een eigen praktijk te gaan starten. In de regio waar ze nu gaat werken is een groot tekort aan huisartsen, waarbij patiënten momenteel geen huisarts hebben. In dat licht is het fijn dat dokter van Dijk de handschoen wil oppakken en zelf als praktijkhouder verder gaat.

Vanaf volgend jaar zal Ellen Lohmann, al lange tijd aan de praktijk verbonden als huisarts, meer komen werken. Voor de maandag en vrijdag hebben we een nieuwe enthousiaste huisarts gevonden, Amy Smith. Op deze manier kunnen we de continuïteit en kwaliteit van zorg voor onze patiënten blijven garanderen.

Huisarts Smith stelt zich graag voor:

“Vanaf februari zal ik op maandag en vrijdag aanwezig zijn als waarnemend huisarts. Ik ben 35 jaar en sinds 2 jaar huisarts in de regio Den Haag/Leiden. Mijn specialisaties zijn dermatologie, ‘kleine verrichtingen’ zoals huidplekjes weghalen, en interne geneeskunde.
Momenteel woon ik nog in Den Haag, maar in april ga ik naar Voorschoten verhuizen. Dan woon ik op 5 minuten van de praktijk, dat lijkt me heerlijk! Buiten mijn werk breng ik graag tijd door met mijn man en zoontje van 1,5 jaar. We zijn graag op het water aan het varen of – mijn man en ik dan – onder water om te duiken. Ik ben ook graag bezig in de tuin en ons nieuwe huis heeft daar straks gelukkig alle mogelijkheden toe.”

Amy Smith, nieuwe huisarts in de Lindehoeve


 

Laura van Ispelen verlaat de Lindehoeve
17 november 2023

Bericht van onze praktijkondersteuner somatiek Laura van Ispelen:

Beste Allemaal,

 

Na 9 jaar met plezier te hebben gewerkt neem ik nu afscheid van de Lindehoeve. Ik heb een nieuwe uitdaging gevonden bij een huisartsenpraktijk in Leiden waar ik in januari 2024 ga beginnen als leidinggevend doktersassistente.

Ik wil iedereen bedanken voor de afgelopen jaren. De mooie, ontroerende en leuke momenten die we aan de telefoon of in de spreekkamer hebben meegemaakt.  Hopelijk komen we elkaar nog eens tegen met de paardenmarkt of koningsdag.

 

Lieve groet,

Laura

Binnen de praktijk hebben we met Jacqueline Bos inmiddels een zeer ervaren praktijkondersteuner. Dat geeft voldoende ruimte om onze chronische zorg goed voort te zetten na het vertrek van Laura.


 

 

Academische huisartspraktijk de Lindehoeve
12 december 2022

Afgelopen week heeft huisartspraktijk de Lindehoeve het predicaat ‘academische huisartspraktijk’ ontvangen. Vanuit het LUMC was Dennis Mook – Kanamori naar Voorschoten gekomen om een bijbehorende kleine ceremonie het predicaat te overhandigen aan huisarts Christiaan Smeenk. Een academische huisartspraktijk werkt samen met het LUMC op het gebied van opleiden en wetenschappelijk onderzoek. Huisartspraktijk is de eerste praktijk in Voorschoten die zich academisch mag noemen en de zevende in de regio Leiden – Den Haag.

 


 

Riky van den Hurk stopt als huisarts
9 november 2022

Per 1-1-2023 stopt Riky van den Hurk als huisarts in de Lindehoeve.
De praktijk wordt voortgezet door de huisartsen Hester Lion en Christiaan Smeenk.
Zij krijgen daarbij ondersteuning van de  waarnemend huisartsen Door van Dijk en Ellen Lohmann en natuurlijk de assistentes en de praktijkondersteuners.
 

 

Huisartsen in actie
22 juni 2022

Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg
Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Dat doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten.

We willen:
– meer tijd hebben voor onze patiënten;

– minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;

– betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;

– dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan we met veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk die dag gesloten. Voor spoedgevallen zijn we wel bereikbaar.

Wilt u ons steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.


 

 

Griepvaccinatie 2021
24 september 2021 

Na een hectische periode waarin de nadruk heeft gelegen op de corona pandemie, volgt ook dit jaar weer de jaarlijkse griepvaccinatie zoals u van ons gewend bent. Na een mild verlopen griepseizoen afgelopen jaar, wordt er door experts een mogelijk heftigere griepgolf verwacht. Patiënten die in aanmerking komen voor griepvaccinatie krijgen hun oproep daarvoor in de laatste week van oktober. 

De griepvaccinatie is bedoeld om ernstige ziekte door de griep te voorkomen en is beschikbaar:

 • als u 60 jaar of ouder bent
 • als u een hart- of vaatziekte heeft die niet meer overgaat
 • als u een longziekte heeft, bijvoorbeeld astma of COPD
 • als u diabetes (suikerziekte) heeft
 • als u een nierziekte heeft
 • als u weinig afweer heeft door een ziekte, door een medische behandeling zoals chemotherapie, of door medicijnen die uw afweer verlagen

Vaccinatie data:
– woensdagavond 17 november voor patiënten geboren vanaf 1-1-1948 tot en met 31-12-1952: deze groep krijgt ook een oproep voor de pneumokokkenvaccinatie
– zaterdag 20 november griepvaccinatie

In verband met beperking van levering van griepvaccins bleek het helaas niet mogelijk de vaccinatiedatum eerder te plannen.

Voor meer informatie over de griepvaccinatie en welke patiënten in aanmerking komen zie: RIVM griepprik of Thuisarts


 

Huisartspraktijk de Lindehoeve opnieuw geaccrediteerd
8 januari 2021

Ondanks de bijzondere omstandigheden door de corona pandemie heeft onze praktijk in december een audit ondergaan voor de verlenging van onze NPA praktijk accreditatie. Sinds 2011 is de praktijk geaccrediteerd. We voldoen hiermee aan de eisen die worden gesteld aan huisartsenzorg. Dit betekent dat u erop kunt vertrouwen dat de praktijk goed is georganiseerd en zich blijft ontwikkelen om u de beste zorg te kunnen leveren.


 

 

Wat kunt u doen bij vragen over ziekte en gezondheid die niet gaan over corona?
5 mei 2020

Bent u of uw naaste bezorgd over uw klachten of gezondheid? Twijfelt u of iets kwaad kan? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl. Daar leest u wat u kunt doen en of u de huisarts moet bellen.

 

Twijfelt u toch nog? Of worden uw klachten erger? Bel dan uw eigen huisarts. Ook tijdens deze coronacrisis kunt u uw in dat geval altijd uw huisarts bellen.

Ga NIET naar uw huisarts toe. Bel uw huisarts of zoek contact via internet of e-mail.

Zoals u gewend bent, zal de assistente u vragen stellen. Zo weet wij welke zorg op dat moment het beste bij u past, bijvoorbeeld een advies via de telefoon, een afspraak met de huisarts op de praktijk of bij u thuis. Of soms hulp van een andere zorgverlener.

Door corona en de maatregelen is het niet altijd verstandig dat u naar de praktijk komt. Of dat de huisarts bij u thuiskomt. Misschien wilt u dit zelf ook liever niet, bijvoorbeeld omdat u een zwakke gezondheid heeft.

Uw huisarts overlegt met u wat in uw situatie het beste is. Samen bekijkt u hoe het voor u zo veilig mogelijk kan. Dat is extra belangrijk tijdens deze coronacrisis.

Uw huisarts heeft nog andere manieren om uw klachten te beoordelen en u het beste advies, behandeling of begeleiding te geven. Bijvoorbeeld door te (video)bellen met u. 

Als blijkt dat u toch moet komen, dan zorgt uw huisarts altijd dat dat veilig kan. Uw huisarts zorgt ervoor dat u geen risico op besmetting loopt. Dit doet de huisarts door ervoor te zorgen dat u niet dichtbij iemand komt die (mogelijk) corona heeft. Bijvoorbeeld door af te spreken dat u op de praktijk komt als er geen andere mensen zijn. Patiënten met een mogelijke of vastgestelde corona-infectie worden niet op de praktijk gezien maar (indien nodig) op de speciale corona spoedpost bij het Alrijne ziekenhuis Leiderdorp.

Ook als de huisarts naar u toe moet komen zorgt de huisarts dat hij/zij u niet kan besmetten.

Soms heeft u regelmatig begeleiding en controle nodig van uw huisarts of praktijkondersteuner. Bijvoorbeeld als u diabetes of een longziekte heeft. Door corona worden veel afspraken uitgesteld. Uw huisarts zal samen met de praktijkondersteuner bekijken hoe u toch zoveel mogelijk de zorg kunt krijgen die u nodig hebt. Vaak gaat dat via de telefoon.

Dus, ook tijdens de coronacrisis geldt:

 • Maak u zich zorgen over uw gezondheid? Heeft u klachten?
 • Kijk op Thuisarts.nl of u er zelf iets aan kunt doen.
 • Op Thuisarts staat vaak ook wanneer u uw huisarts of specialist beter kunt bellen.  
 • Bel of zoek gerust contact via internet of e-mail uw huisarts of specialist bij klachten. Dat blijft belangrijk, ook in deze coronatijd.
 • Kom NIET naar de praktijk.

 

Toegang tot uw medische gegevens door huisartsenpost
5 mei 2020

Tijdens de coronacrisis kan het gebeuren dat u buiten onze openingstijden een huisarts nodig heeft. Dan
komt u bij de huisartsenpost. Of u wordt naar de spoedeisende hulp in het ziekenhuis gestuurd. De artsen
op de huisartsenpost en spoedeisende hulp willen u snel kunnen helpen. Het is daarom belangrijk dat zij
kunnen kijken naar de medische gegevens die uw huisarts van u bijhoudt.

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar
ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis
mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de
huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft
met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment toestemming voor geeft.

Heeft u eerder aangegeven dat u geen toestemming geeft? Dan verandert er niets. Uw medische
gegevens zijn nooit te bekijken, ook niet tijdens de coronacrisis.

Persoonlijke keuze vastleggen
Wilt u alsnog een keuze maken of uw gegevens wel of niet mogen worden bekeken op de huisartsenpost?
U kunt dit op drie verschillende manieren doen.
 U vertelt uw keuze aan onze huisartsenpraktijk of
 U legt uw keuze online vast via http://volgjezorg.nl/toestemming

Meer informatie
U vindt meer informatie over de tijdelijke maatregel op de website http://volgjezorg.nl/corona-opt.
Op http://volgjezorg.nl kunt u ook zien wie uw medische gegevens heeft bekeken en/of uw keuze voor het
beschikbaar stellen van de gegevens van de huisarts aan de huisartsenpost aanpassen of doorgeven.

 


 

Invloed corona virus op de huisartspraktijk
14 maart 2020

Het zal u niet ontgaan zijn. De wereld is in de ban van de uitbraak van het corona-virus. Dit heeft ook invloed op de huisartspraktijk, waardoor zaken anders zullen lopen dan u van ons gewend bent. De komende tijd zal een toenemend aantal zieke patiënten zorg nodig hebben, alsmede mogelijk ook ziekte van personeel. De maatregelen die worden genomen hebben als doel zo goed mogelijk zorg te kunnen blijven bieden aan onze patiënten.

De belangrijkste zaken die u zult merken:
– uitstel van niet essentiële zorg, bijv. uitstrijkjes, chirurgische verrichting, jaar controles (astma/copd, hart- en vaatziekten, langer bestaande klachten)
– beperken van spreekuur capaciteit 
– meer telefonisch spreekuur
– meer visite tijd voor beoordeling corona verdachte patiënten
– beperken van niet medisch noodzakelijk visites
– geen longfunctie onderzoeken
– geen online afspraken, wel meer e-consulten mogelijk
– beperken van onnodig naar praktijk komen, bijvoorbeeld voor recepten of briefjes
– uitstellen van niet strict noodzakelijk bloedonderzoek

We hopen op uw begrip en medewerking, zodat we met zijn allen op een goede manier door deze hectische periode kunnen komen.

In de Voorschotense Krant verscheen reeds een artikel namens de Voorschotense huisartsen over de situatie: Nieuwe adviezen Voorschotense huisartsen


 

 

Vroege vogel spreekuur op maandagen
14 december 2019

Vanaf 2020 kunt u bij ons op de maandagen een uur eerder terecht. De praktijk zal vanaf 07:00 uur geopend zijn, waardoor u een uur eerder dan voorheen welkom bent. De huisartsen zullen om toerbeurt op de maandagen aanwezig zijn.
Handig als u een keer voor het werk of het naar school brengen van de kinderen bij de huisarts langs wilt kunnen. Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de praktijk.


 

Afscheid Rob de Vries
21 december 2018

Na meer dan 25 jaar als huisarts gewerkt te hebben is Rob de Vries gisteren gestopt als huisarts in de Lindehoeve. In de middag werd een afscheidsborrel gegeven waar patiënten massaal op af kwamen.

Door zijn lange carrière als huisarts in de Lindehoeve is hij voor velen het gezicht van de Lindehoeve geworden. Op de borrel was duidelijk dat een grote groep patiënten erg op hem gesteld is.

Vanaf volgend jaar gaat Rob een nieuwe uitdaging aan en zal zich gaan richten op de ontwikkelingen rondom de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO) en uitwisseling van medische gegevens tussen applicaties.. De praktijk en patiënten zullen hem natuurlijk erg gaan missen. Rob bedankt!

Christiaan Smeenk zal Rob de Vries gaan opvolgen als huisarts. Hij is al enkele jaren werkzaam in de Lindehoeve en heeft hier tevens een deel van zijn opleiding doorlopen.